Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

2011 januárjában, Torontóban egy rendör kijelentette, hogy ha egy nő el akarja kerülni a nemi erőszakot, ne öltözzön provokatívan, azaz úgy, mint egy ribanc. Július 20-án Budapesten is megrendezték a Ribanc Sétát. A budapesti SlutWalk / RibiSéta résztvevői csatlakoztak azokhoz, akik az utcára vonultak már a világ több nagyvárosában, mert ezt a kijelentést, és ezt a hímsoviniszta nézőpontot felháborítónak tartják. Az erőszak és a zaklatás oka az elkövető, nem az áldozat.

Amikor 14 évesen először nyaraltam Görögországban több, nálam néhány évvel idősebb lánnyal együtt, az athéni szállodából ki kellett rúgni két vendéget, mert napok óta nem hagytak minket békén, a 16-18 éves lányokat komolyan zaklatták. A csoportvezetőnk, a hazavezető úton halványan megjegyezte, hogy reméli mindannyian tanultunk az esetből, legközelebb nem mászkálunk miniszoknyában, kisminkelve a szálloda folyosóján...

Ez a mondat segített később sok mindent megérteni a saját nememmel és a “nem”-ekkel kapcsolatban. Ellentmondó, logika nélküli kettőségek uralkodnak, ha a nemek felelősségéről és szexualitásáról van szó, melyek olyannyira belesimultak a hétköznapokba, hogy amennyiben megpróbálod rá felhívni a figyelmet már szőröslábú, férfigyűlölő, feminista ribanc vagy.

Kamaszlány korom óta próbálom megérteni a következőket

A férfi, ha az erőszakban való felelősségéről van szó, akkor ősi hagyományok szerint szereti magát önkontroll nélküli, tesztoszteron által vezérelt, ösztönállatként láttatni, ezért inkább a nőnek kell fátylakba burkolóznia, nehogy kísértésbe vigye szegény, öntudat nélküli, cselekedetei iránt nem felelős lényt. Azonban minden más esetben a férfi felelősségteljes cégvezető, hatalmas politikus, zseniális szellemmel bíró isteni teremtmény. (A nők még csak papok sem lehetnek a Katolikus Egyházban...) És ami a  legfontosabb: szabad akarata van.

Ha egy kamaszlánynak idő előtt megnőnek a mellei, számos inzultusnak van kitéve az osztálytársak részéről. A nőt arra nevelik, hogy szexualitását rejtse, szégyellje, legyen visszafogott, decens. Ám, ha a férfinak úgy tartja kedve, mégis bevállalósnak kell lennie, minden szextechnikában jártas, hosszú combú istennőnek, akit azonban nyugodt szívvel lenézhet, kitárgyalhat, ha nem alakul ki örökre szóló kötelék közöttük. Egy ribanc, akit bedob a közösbe. Ha a nő nem tudja leküzdeni a nevelés okozta gátakat, akkor egy prűd picsa. Viszont, ha nem egy prűd picsa, hanem szexualitását vállaló, szabad akaratát és emberi jogait érvényesítő nő, akkor egy ribanc, főként annak a szemében, akit visszautasít. (Ha valaki ilyen bevállalós csaj, akkor engem miért nem vállal be?)

A világ számos pontján, ha megerőszakolnak, vagy zaklatnak valakit, a társadalom részéről nem sok jóra számíthat.

Magyarországon az emberek 32%-a gondolja, hogy azok a nők, akiket megerőszakolnak, felelősek abban, hogy megerőszakolják őket, és 62%-uk nem tudja, hogy a házasságon belüli nemi erőszak bűncselekménynek számít.

Idén áprilisban Hajdú Péter a televíziós műsorában feltette a kérdést egy nőnek, aki ismert egykori partnerét nemi erőszakkal vádolta: "Egy férfi valóban meg tud erőszakolni egy nőt?" Tavaly novemberben Boros Lajos ismert rádiós műsorvezető élő adásban kijelentette, hogy szerinte a nemi erőszak a szerelem jele. Dr. Magyar György a nemi erőszakos bűncselekmények kapcsán 2007-ben kijelentette egy televíziós műsorban, hogy "tapasztalataim szerint mindig kettőn áll a vásár". Miért menti fel a tettest a társadalom a felelősség alól? Az erőszak és diszkrimináció bármely formája ellen az áldozatot védelem illeti meg. Ez minden nő emberi joga.

A NEM AZ NEM… (Avagy a LUVNYA KIÁLTVÁNY)

  • …akkor is, ha mély a dekoltázsom,
  • …akkor is, ha rövid a szoknyám
  • …akkor is, ha sötét van, és senki sem látja
  • …akkor is, ha mindenki mással lefekszem
  • …akkor is, ha részeg vagyok
  • …akkor is, ha szép vagyok
  • …akkor is, ha ronda vagyok
  • …akkor is, ha a szexiparban dolgozom
  • …akkor is, ha a főnököm vagy
  • …akkor is, ha rendőr vagy
  • …akkor is, ha a pasim vagy
  • …akkor is, ha a rokonom vagy
  • ...akkor is, ha egy széparcú fiú vagyok
  • …akkor is, ha tegnap együtt töltöttük az éjszakát
  • …akkor is, ha egy hotel szobalánya vagyok
  • …akkor is, ha a Nemzetközi Valutaalap elnöke vagy
  • …akkor is, ha nagyon gazdag vagy
  • …akkor is, ha ezelőtt mindig igent mondtam
  • …akkor is, ha te úgy gondolod, hogy igent jelent

Ne pisszegj, ne cuppogj, nem akarom tudni, hogy fölizgatlak-e! Ha tudni akarom, azt egyértelműen jelzem!

 

Forrás: Slut Walk Budapest

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sciencecaffe.blog.hu/api/trackback/id/tr553089022

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bklein 2011.08.15. 10:15:45

A berlini sétán ezzel a szöveggel jelent meg egy résztvevő: "My body is not your battlefield."
velvet.hu/blogok/gumicukor/2011/08/14/meztelen_nok_is_vonultak_a_berlini_ribisetan/
4. kép. Erről egy Petőfi versrészlet jut eszembe: "...a harctér nászi ágy."
süti beállítások módosítása